Chateau palayson en hele leuke speurtocht:-) - Reisverslag uit Roquebrune-sur-Argens, Frankrijk van marieke buijsman - WaarBenJij.nu Chateau palayson en hele leuke speurtocht:-) - Reisverslag uit Roquebrune-sur-Argens, Frankrijk van marieke buijsman - WaarBenJij.nu

Chateau palayson en hele leuke speurtocht:-)

Door: laantjes

Blijf op de hoogte en volg marieke

12 Oktober 2011 | Frankrijk, Roquebrune-sur-Argens

Gisteren zijn we naar Chateau palayson geweest. Je kon daar wijn proeven, (Nooit verkeerd natuurlijk!) de tuin bekijken, het kapelletje bekijken, het mausoleum bekijken en er werd aan de jongens uitgelegd hoe wijn wordt gemaakt. Ze hebben heel veel jaren al prijzen gewonnen met hun wijntjes en twee daarvan hebben we gekocht. Lekker om hier buiten met een warm avondje te drinken:-)

Met het schoolwerk van de jongens hebben we al heel veel cijfers, letters en klanken behandeld en daarom heb ik een speurtocht uit het wiskunde boek voor kleuters zelf een beetje aangepast. Van het wiskunde boek moest je op allerlei plekken foto's maken en de kinderen moesten dan uitzoeken waar je precies de foto had gemaakt. Ik heb zelf bedacht dat ze een kaartje met een cijfer krijgen als ze de goede plek hebben gevonden. Op de achterkant van dit kaartje staat een letter. Ze krijgen van mij een willekeurig cijfer als ze de foto goed hebben en die moeten ze op hun grote kaart aanwijzen en benoemen. Dan draaien we het kaartje om en plakken we het kaartje met de letter naar boven op de grote kaart. Dan benoemen ze de klank van de letter. Bijvoorbeeld de P van Piraat. Iann had die toevallig als eerste en hij noemde het de P van Piet Piraat. Hier wilde ik natuurlijk niet flauw over doen;-) Ze waren erg enthousiast en ik keek er van op dat ze allebei heel goed de posities van de foto's konden bepalen. Aaron wist de cijfers al heel goed en iann kon de cijfers herkennen door het kaartje steeds onder een cijfer te houden en te kijken welke er hetzelfde uitzag. De klanken van de letters wisten ze allebei eigenlijk wel goed. Met dank aan de Pompom woordenmaker;-)
Toen we op de helft waren gingen we picknicken en daarna vond ik het eigenlijk te warm worden. Morgen gaan we de speurtocht dus afmaken. Zo zie je maar dat je altijd juf blijft he?;-)

Vanmiddag lekker naar de piraten speeltuin en het strand geweest. Arno heeft dus lekker de hele dag kunnen werken:-) De jongens hadden vriendjes op het strand. Broertjes van 4 en 2 jaar oud. Hilarisch die gezichten van alle vier omdat ze elkaar niet konden verstaan. Maar wel heel lief gespeeld! Ze lopen trouwens steeds heel schattig hand in hand omdat ik er als een pakezel achteraan loop met allerlei tassen vol strandlakens, emmertjes, zwembandjes etc etc. Te schattig om niet aldoor op de foto te zetten;-) Je raad t al. Ik tien meter vooruit, alle zooi neerzetten en foto's schieten;-) Maar het is het waard, kijk mr naar de foto's!

Nu lekker gtst kijken;-)

Fijne avond, xx

• 13 Oktober 2011 - 20:47

Corina:

wat een mooie foto's heb je weer gemaakt,geweldig!
    handig van die kaartjes met het alfabet er op!
    ik ben hier regelmatig mee thuis aan het oefenen,het alfabet kent rowan uit zijn hoofd,nu ben ik aan het oefenen met het alfabet te laten lezen zodat hij weet hoe de a,b,c etc. er uit ziet,maar er staan ook vaak hoofdletters tussen en die lijken dan in zijn ogen niet echt op die letter zoals bijvoorbeeld de letter: g G,of d D......hoe leg ik aan hem nou uit dat het verder gewoon dezelfde letters zijn? ik vertel het hem wel,maar hij denkt dat het andere letters zijn.

ik vind het echt leuk om te zien hoe jullie allemaal genieten.,heel veel plezier daar verder.
    xxxxx

• 13 Oktober 2011 - 20:48

Gea En Gerard:

Weer een leuk verhaal en wat een prachtige foto's.

Groetjes
    Gea en Gerard

• 14 Oktober 2011 - 14:37

Marieke Buijsman:

Hoi Corina,

Wat knap dat Rowan dat allemaal al weet zeg. Aaron herkent nu wel de cijfers maar de letters nog niet echt hoor. Het is meer dat als ik de klank zeg dat hij weet welk woord daarbij hoort. Bv de 'pu' van Piraat. Als we dan samen de klanken hebben gevonden dan kan hij het 'lezen' zeg maar. Het verschil tussen de grote en kleine letters komt bij Rowan vanzelf wel joh!

Thanxx voor t compliment van de foto's!

xxxx

Gerard en gea,

Thanxx! Is het kaartje goed aangekomen?

xxxx